Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Erdőfürdő séta

november 1, 2019-11:00 - 12:30

Egy gondolat, ami leginkább illik a mai napi sétához.

A kötődés és  elengeés.

A kötődés, ami nem más, mint egy állandó állapothoz, dologhoz vagy személyhez való ragaszkodás – sóvárgást, vágyakozást, bizonytalanságot idéz elő, és az emberi szenvedés egyik legfőbb okozója.

Az elengedés, másfelől, segít elérni az elme legfőbb szabadságát, a korlátozó vágyak elhárítása által. Ha ezt az állapotot sikerül elérni, innen tovább haladhatunk az együttérzés, tisztánlátás, és a mulandóság elfogadása felé.

Mint emberi lények, nem csak fizikai tárgyakhoz és dolgokhoz kötődünk, hanem kapcsolatokhoz, ötletekhez, véleményekhez, sikerhez és kudarchoz egyaránt. Ezekhez való kötődésünk közvetlen következménye a legtöbb probléma, amivel az emberi faj és a bolygó szembesül.

Egy dolog van, ami állandó az életünkben, az pedig a változás. Amint rájövünk létünk mulandóságára sokkal könnyebbé válik az elengedés. Bár elméletben ez rendkívül egyszerűnek hangzik, a legnagyobb mesterek is óriási küzdelemként élik meg.

Tégy velünk egy sétát, s mélyedjünk el e napon e fenti gondolatkörben e napon. Ahogy a levél elengedi a fát … Ahogy a fa elengedi a levelet.

Belső figyelem – Érzékelés – Relaxáció

Tégy velünk egy sétát!

Részletek

Dátum:
november 1, 2019
Időpont:
11:00 - 12:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Erdei parkoló
Görgényi út vége Parkoló - Macis játszótér
Budapest, 1025 Magyarország
+ Google Térkép

Szervező

Martinák Emese
Telefon:
+36 30 681 6173

Registrations are closed for this event